dijous, 24 de novembre del 2016

El director de cinema kurd Keywan Karimi condemnat a un any de presó i 223 fuetejades a l'Iran


El realitzador kurd Keywan Karimi, de 30 anys, va començar a complir una condemna d'un any de presó Evin de Teheran dimecres 23 de novembre. Karimi, originari de Baneh, a Rojhilat (Kurdistan de l'Iran) també va ser condemnat a rebre 223 fuetades per càrrecs d'insultar a l'Islam en la seva pel·lícula documental 'L'escriptura a les parets'.

El jutge que presideix el cas, Muhammad Moghise, va dir Karimi havia insultat els valors sagrats i promogut les relacions il·legítimes i el contacte a través de petons. El director va rebutjar les acusacions i va desacreditar la seva sentència.

"He fet una pel·lícula sobre el govern, les condicions socials, els graffiti a les parets i la classe treballadora. Correspon a les persones jutgar les meves pel·lícules. No sé per què hauria de ser castigat com això ".

La pel·lícula de Karimi "Drum" (tambor) es va projectar al Festival Internacional de Cinema de Duhok d'aquest estiu. Ell no va poder assistir a la projecció ja que les autoritats iranianes li havien prohibit sortir del país. Ara és a la presó.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada