divendres, 4 de novembre del 2016

Turquia deté els dos líders del principal partit pro kurd i 10 diputats/des


Paral·lelament s'han bloquejat twitter, facebook, youtube i WhatsApp. Les detencions es van iniciar a mitjanit al domicili de la co presidenta de l'Halkların Demokratik Partisi (HDP, Partit Democràtic del Poble), Figen Yüksekdağ. Al principi es va creure que estaven vinculades contra la ratificació de sentència, d'ahir mateix, contra Yüksekdağ. Malgrat això, a mesura que passaven les hores, van ser registrades les seus del HDP i es va confirmar la detenció de 11 persones més.

Entre elles l'altre president del partit, Selahattin Demirtaş, conegut com l' "Obama turc". Així mateix han estat detinguts fins a 9 diputats / es: Ziya Pir, Selma Irmak, Nursel Aydogan, Leyla Birlik, el cantant FerhatEncu, Sirri Sürreyya Önder, Gülser Yildirim, Abdullah Zeydan i Idris Baluken. A mig matí s'ha confirmat la detenció d'Imam Tascier.

El motiu oficial és que no han testificat en tribunals turcs per l'acusació de "propaganda". Malgrat això a ningú se li escapa que la detenció de tota la direcció de l'HDP és un pas més, potser el més greu, del cop d'estat que Erdogan porta a terme des del 15 de juliol. No és un cas aïllat. S'han suspès 100.000 persones de la seva treball, clausurat 186 mitjans de comunicació, empresonat poetes, músics, literats, desenes de periodistes ... que és habitual en un cop d'estat contra la democràcia i la pluralitat.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada