divendres, 4 de novembre de 2016

El govern kurd de l'Iraq demana l'alliberament dels diputats/des de l'HDP

La presidència de la Regió del Kurdistan de l'Iraq ha exigit a Turquia que alliberi els dotze diputats i diputades. També ha condemnat l'atemptat contra la direcció policial d'Amed on han mort 9 persones i que ningú, fins ara, ha assumit. Aquest és el seu comunicat textual:

Estem preocupats per la decisió del govern turc per detenir els dos co-líders del Partit Popular Democràtic (HDP) i un nombre dels legisladors del partit.

Es tem que una acció com aquesta pot complicar encara més la situació i aprofundir en els problemes.

Esperem que aquest problema es resolgui més aviat que tard, i s'acabi amb els arrestos i detencions de membres de l'HDP, ja que no serveix a l'estabilitat, la convivència política i l'estabilitat social de Turquia.
Selahattin Demirtaş es va reunir amb Masud Barzani el passat setembre a Arbela

La web de la presidència explicita que "fa una crida a l'alliberament dels membres de l'HDP i a la represa del procés de pau". També els principals partits de l'oposició han respost a les detencions. 

Gorran ha "condemnat l'arrest de diputats i ha demanat al govern kurd autònom que revisi les relacions amb el govern de l'AKP"(partit d'Erdogan, al govern de Turquia). Yusuf Mohammed ha estat molt més explícit que Barzani: "L'actitud del govern turc només reforça la determinació de la nostra nació. Fem una crida a totes les democràcies i a la comunitat internacional a que condemnin les accions del govern turc de l'AKP i el forcin a tornar al procés de pau". En termes similars s'ha posicionat la Unió Patriòtica del Kurdistan (UPK) que ha iniciat una campanya per demanar la llibertat dels màxims dirigents de l'HDP.

Campanya de l'UPK al Kurdistan del sud0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada