diumenge, 13 de novembre del 2016

Les SDF donen ordre d'avançar sobre Arima per tal de provar de salvar Qabasin


Els grups de mercenaris pro turcs del Free Syrian Army (FSA) han arribat avui a només 3 quilòmetres de Qabasin. Amb la conquesta d'Hazwan i Susian els paramilitars pro turcs són a les portes de la ciutat de majoria kurda. De fet es la població amb més habitants kurds entre l'Eufrates i Efrîn.

Les SDF (Syrian Democratic Forces) van aturar l'avanç a l'oest de Manbij a la ciutat d'Arima, poc després de caure la primera. Des de llavors avançar sobre Arima ha estat impossible. En especial quan el 24 d'agost l'exèrcit turc va entrar per Jarablus, al nord de Manbij.

Els darrers dies, a mesura que Turquia i els seus titelles de l'FSA i Ahrar al Sham avançaven cap a al Bab una columna s'ha desviat cap a Qabasin. Com ha de ser la situació que els locals, kurds, temem més l'entrada dels genocides pro turcs que no el domini actual de l'Estat Islàmic. Sembla que l'IS està disposat a entregar a l'FSA i Turquia la ciutat de Qabasin. I es tem una carnisseria.


Tota aquesta setmana la comandancia de les SDF ha debatut ´l'opció d'avançar per l'est i salvar Qabasin. Tretze quilòmetres separen l'avantguarda de les forces democràtiques de la ciutat. Avui s'ha donat l'ordre de provar de salvar-la. Un dels motius és que l'FSA ha designat a Yousef Shibly com a màxim responsable per a gestionar Qabasin. Shibly és conegut per haver col·laborat amb l'Estat Islàmic, l'any 2013, en matances de kurds al nord de Síria i se'l coneix per la seva kurdofòbia i supremacisme àrab.

Abans de l'inici de la guerra civil siriana Qabasin tenis uns 10.000 habitants.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada