dijous, 10 de novembre de 2016

Els peshmerga conquereixen la ciutat de Bashiqa

La localitat va quedar encerclada el 24 d'octubre. Des de llavors les forces kurdes han anat estrenyent el setge i afeblint les defenses de l'Estat Islàmic. El dia 7 de novembre van iniciar l'assalt de la localitat situada a uns 10 quilòmetres al nord-est de Mossul.

Bashiqa està buida. Els seus habitants eren principalment cristians caldeus i kurds de religió yezidi. Quan l'Estat Islàmic va ocupar-la, l'estiu de 2014, els civils que no van ser assassinats van fugir. La majoria de carrers eren buits i els islamistes han basat la seva defensa en atacs amb vehicles bomba i una extensa xarxa de túnels.
Masud Barzani (PDK) i Kaka Hama (KSDP) a Bashiqa ahir

Ahir el comandament peshmerga va donar per controlada la ciutat. Malgrat això s'està inspeccionant, pam a pam, la xarxa subterrània on encara hi ha nuclis integristes. A més, les forces kurdes han demanant als civils locals que no retonin a Bashiqa doncs està plagada d'explosius trampa. Així com les vies per a accedir-hi. Ahir, els dirigents de les dues formacions que han dut el pes de la campanya, el PDK* i el KSDP**, van visitar la ciutat.

* Partit Democràtic del Kurdistan
** Partit Socialista Democràtic del Kurdistan


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada