dissabte, 11 d’octubre del 2014

200 persones es concentren a Barcelona per Kobanê
Unes 200 persones s’han concentrat avui, 11 d’octubre, a la Plaça de Catalunya de Barcelona en solidaritat amb la regió kurda de Kobanê, Síria. Posteriorment han marxat en manifestació fins al consolat de Turquia on han realitzat una protesta pacífica.

La concentració ha tingut l’adhesió d’una vintena d’entitats entre les que hi havia les forces parlamentàries ERC, ICV-EUiA i CUP. En els diferents parlaments, en català i kurd, s’ha destacat el paper responsable del govern Turquia, la seva connivència amb Estat Islàmic i les constants traves que posa sobre cap ajuda cap a Kobanê. Membres de la comunitat turca a Catalunya també han denunciat aquests fets i el govern islamista de l’AKP.

La concentració s’ha dissolt amb un parlament de KurdisCat on s’ha agraït la presència als assistents i s’ha destacat que molts d’ells eren catalans. Cal pensar que la majoria de mobilitzacions per Kobanê a Europa les protagonitzen kurds exiliats. D’aquesta manera la nació catalana mostra el seu tarannà internacionalista. Tanmateix hi ha assistit kurds residents a Catalunya que han agraït profundament la mobilització.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada