dilluns, 6 d’octubre del 2014

La resistència kurda aconsegueix refusar un nou assalt a Kobanê

La resistència kurda de Kobanê ha refusat una altra vegada una brutal atac per part d'Islamic State. L'assalt simultani pels fronts est, sobretot, i sud de diumenge ha estat aturat per les Forces de Defensa Popular (YPG) i les Forces de Defensa Femenines (YPJ) sense cap suport extern. Kobanê continua sola.

El diari turc Hurriyet recull que "els combatents kurda refusen un nou assalt d'ISIL sobre la ciutat síria". Els combats de diumenge foren els pitjors fins ara i IS va actuar de forma embogida atacant per 50 llocs diferents. Les YPG van aconseguir destruir com a mínim un tanc dels atacants. Segons les YPG van morir 76 membres d'IS i 15 de les YPG. L'Observatori Sirià pels Drets Humans xifra en 27 els atacants fonamentalistes morts.

L'acció suïcida de la comandant Arîn Mîrkan, mare de dos fills, va suposar un cop molt dur per IS. Mîrkan va immolar-se contra un grup de membres d'IS al turó de Mishtenur on va tenir lloc una lluita aferrissada. Desenes de membres d'IS foren morts en el sacrifici de Mîrkan. IS va concentrar el seu esforç en Mishtenur, situat al sud est de Kobanê per tal de penetrar a la ciutat que ataca de forma intensiva des de fa 21 dies amb artilleria pesada i milers d'activistes islamistes. Malgrat estar en inferioritat (les YPG només disposen de fusells antics, AK-47 i llença granades) la resistència de la milícia kurda està deixant bocabadat el món. El bombardeig amb tancs i morters sobre Kobanê ha estat constant el cap de setmana.

Foto: The Independent

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada