dilluns, 13 d’octubre del 2014

Pobles de Turquia a Barcelona es posiciona amb Kobanê

Nosaltres, com a pobles de Turquia, denunciem el govern d'AKP i l'estat turc:

- per la seva política hipòcrita i violenta contra el poble kurd, particularment a Kobanê,

- per estar en contra de la seva iniciativa democràtica a Rojava,

- i per estar en contra de tots els manifestants a Turquia.

Sabem que l'estat turc comparteix la responsabilitat d'aquesta violència que pateix el poble Kurd, amb el militarisme dels països occidentals, alimentant el terrorisme de l'Islam radical amb la finalitat de frenar la democratització i la humanització de la situació a l'Orient Mitjà. Creiem que cap moviment islamista o ultra nacionalista pot cobrir les necessitats reals dels pobles de la zona.

Reclamem el reconeixement de les YPG per part de l'estat turc, com a moviment llibertari i exigim el trencament de totes les seves relacions de suport amb l'Estat Islàmic. L'estat turc políticament i moralment està obligat a obrir les seves fronteres per a què les forces de YPG puguin unir-se a les seves tropes de Kobanê i que el poble kurd pugui creuar la frontera per defensar la seva vida i dignitat.

Protestem per tota l'acció de negociació amb l'Estat Islàmic per part del govern turc. Sabem perfectament que tots els governs turcs de les últimes dècades han alimentat el terrorisme de l'Islam radical, tant a dins del país com a la zona en general, per desestabilitzar el territori i impossibilitar tots els moviments llibertaris. A més a més, sabem que l'estat turc està provocant els grups de l'ultra dreta i islamista dins del país, per atacar els manifestants llibertaris. Tanmateix reclamem que l'estat turc aturi el seu suport polític i logístic a aquests grups, tant de manera oberta com amagada.

Sobretot reclamem que totes les persones que viuen a Turquia prenguin la responsabilitat política i humana davant d'aquesta situació i no deixin de protestar davant l'acció del govern turc. Nosaltres estem obligats a defensar la resistència de Kobanê.

Visca la resistència del poble kurd, visca Kobanê!

@occupygezi_bcn

@occupygezi_bcn és un col.lectiu d'individus activistes de Turquia que viuen a Catalunya, sobretot a Barcelona. Es va formar durant les manifestacions del Parc Gezi, Taksim. Es dedica a seguir i comunicar les actualitats dels moviments socials tant a Catalunya com a Turquia, per a desvetllar la consciència als dos països sobre els temes socials, polítics, medi ambientals i urbanístics.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada