divendres, 17 d’octubre del 2014

El Parlament de Navarra amb Kobanê

La Junta de Portaveus del Parlament de Nafarroa / Navarra va aprovar dilluns 13.10.2014 per unanimitat una declaració institucional per la qual la Cambra foral mostra la seva "solidaritat i suport" al poble kurd "la seva lluita per la supervivència i la llibertat". El text fou presentat per EH Bildu i Aralar mostra "la seva solidaritat i suport" al poble kurd, especialment, a la població de Rojava i la del sud de Kurdistan, "en la seva lluita per la supervivència i la llibertat".

La Cambra foral critica "l'escalada militar, encapçalada pel ISIS, que amenaça aquest territori kurd i ha causat un gran èxode de població civil". El Parlament demana al Govern de Navarra que "respongui positivament als anomenats d'ajuda humanitària per part de les autoritats kurdes".

La proposta inicial contenia un punt, que ha estat rebutjat amb els vots en contra d'UPN, PSN i PP, i el vot a favor de Bildu, Aralar i IE, que deia: "El Parlament de Navarra recolza globalment el dret d'autodeterminació del poble kurd ".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada