dissabte, 18 d’octubre del 2014

Narin Afrin, la comandant de les forces kurdes a Kobanê

S'anomena Mayssa Abdo però tothom la coneix com a Narin Afrin. És la comandant en cap de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) a Kobanê. Com tots els càrrecs institucionals escollits democràticament pel moviment kurd, comparteix el seu lloc amb un home. Així ho propugna l'ideologia del moviment kurd definida com a Confederalisme Democràtic propugnat pel Abdullah Ocalan. Narin Afrin comanda la milícia d'autodefensa kurda amb Mahmud Barkhodan. Així ho ha assegurat Rami A. Rahman, de l'Observatori Sirià de Drets Humans.Narin Afrin, de 39 anys prové de la regió d'Efrîn, a l'oest de Síria. Mustafà Ebdi, activista kurd de Kobanê, la defineix com a "cultivada, intel·ligent i flemàtica". "S'amoïna per l'estat mental dels seus combatents i s'interessa pels seus problemes". Les dones kurdes estan representades amb un 40 % dels escons als consells locals populars impulsats pel procés revolucionari kurd de Síria des de 2.012 als tres cantons de majoria kurda.


La figura de la comandant està envoltada de misteri. Kadar Sheikhmous, kurd de Qamixli, consultor polític i fundador de l'Organització de Desenvolupament Shar, ha afirmat a International Businees Times que: "Ni Narin ni Maysa són el seu nom real, són pseudònims de la mateixa persona. I les fotografies que estan circulant d'ella no són d'ella. Té uns 40 anys i ha lluitat a les files de les HPG/PKK durant 20 anys. Abans d'anar a Kobanê, combatia a Cizîrê, la regió de Qamixli; fou destinada a Kobanê fa un any i mig."


Sobre el seu aspecte físic han aparegut diverses fotografies però no hi ha la certesa de que siguin d'ella.  La primera amb uns prismàtics. S'ha dit que era de Kobanê però seria de quan encara estava a Cizîrê. La segona amb d'altres combatents kurds però no seria ella. Una tercera fent el signe de la victòria. Aquesta és clarament falsa doncs és de la franctiradora de les YPJ Rehana que es va fer famosa per que se li va atribuir matar un centenar de membres d'IS. Rehana va caure en combat la setmana passada a Kobanê. També se li ha atribuït la foto on una miliciana s'acomiada de la seva mare però tampoc és ella. L'agència Diha ha entrevistat tres vegades la comandant i ha mostrat la mateixa d'esquena. El periodista kurd Hîwa Dîlan va publicar una altra fotografia on suposadament Afrin apareixia amb un fusell apuntant.


Les fotografies més creïbles de Narin Afrin són en una reunió amb les YPG però segons la periodista Jenan Moussa, d'Arabic Al Aan TV i amb relació directa amb Kobanê, cap de les fotos de Narin Afrin seria real el qui ningú nega és que ella dirigeix les operacions de la defensa de la ciutat kurda.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada