dimecres, 8 d’octubre del 2014

Concentració per Kobanê a Barcelona


Després des mesos d’atacs, el passat 15 de setembre el grup fonamentalista Estat Islàmic (IS) va trencar la línia de front a la regió Síria de Kobanê i va posar setge a la ciutat. Els grups kurds d’autodefensa de Kobanê han posat una heroica resistència tot i la inferioritat numèrica i d’armes.

Kobanê va proclamar la seva autonomia dins de Síria el passat 26 de gener i és un petit enclavament kurd a la frontera amb Turquia. L’IS ha anunciat que assassinarà tots els kurds que capturi i les seves amenaces s’han mostrat fins ara reals davant de les càmeres de tot el món.

Per tal de mostrar la solidaritat amb Kobanê, denunciar el silenci de la comunitat internacional i demanar una intervenció que eviti una veritable matança hem convocat, amb d’altres entitats i individuals una:

CONCENTRACIÓ a BARCELONA

Dissabte 11 d’Octubre de 2.104 - 17:00

Plaça Catalunya

L’objectiu és que les persones concentrades marxin al Consolat de Turquia situat a la vora. Turquia ha bloquejat les ajudes a Kobanê, no deixa entrar els kurds turcs que volen anar a defensar-la i ha reprimit amb duresa les mobilitzacions solidàries amb Kobanê provocant 14 morts el passat dia 7 d’octubre. A més són incomptables les mostres de connivència entre el govern turc i l’Estat Islàmic.

Per més detalls hem creat un esdeveniment a la xarxa social facebook

KurdisCat-Comitè Català de Solidaritat amb el Kurdistan és la lògica expressió de la solidaritat del nostre poble amb aquesta nació asiàtica. El comitè és una mostra que el poble català no vol la independència només per motius econòmics com argumenta part de la premsa internacional sinó per què creu fermament en la llibertat i solidaritat entre pobles. Han existit diverses iniciatives similars les dues darreres dècades sense la continuïtat necessària.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada