dijous, 16 d’octubre del 2014

Retirada parcial d'IS a Kobanê


Dimarts a la nit les Yekîneyên Parastina Gel o Forces de Defensa Popular (YPG) trencaven el setge a Kobanê per l'oest expulsant els atacants a més de quatre quilòmetres de la ciutat. Ahir, les forces kurdes van mantenir combats en els tres fronts i van centrar-se en un contra atac a la part est de la ciutat. Aquesta era la que havia patit una incursió més profunda dels islamistes. Els combats carrer a carrer dins de Kobanê van continuar. La contra ofensiva kurda coincideix amb els majors atacs aeris de la coalició internacional contra posicions d'IS a Kobanê: s'ha passat de 6 atacs diaris a 40 en 48 hores.

Idriss Nassan, responsable d'exteriors del govern autònom de Kobanê, ha assegurat a la BBC que "Possiblement en els darrers dies IS controlava al voltant del 40 % de la ciutat de Kobanê, però ara... menys del 20 % de la mateixa és sota el seu control". L'almirall John Kirby, dels EUA, era més optimista i parlava de grups aïllats" però va reconèixer que la ciutat encara era en perill de ser ocupada pels fonamentalistes doncs arribaven reforços.

La prioritat militar d'YPG hores d'ara és combatre la zona sudoest i conquerir el turó de Mishtenur on va morir Arîn Mîrkan i que dóna accés a la població. Aquest matí desenes de cossos de membres morts d'IS eren recollits per les Yekîneyên Parastina Gel i duts cap a Serê Kaniyê en camions.(fotos via @Avashin).1 comentaris:

  • Anònim says:
    16 d’octubre del 2014, a les 20:04

    Unha puntualización, as fotos dos isis mortos non son de Kobane senón de Serekaniye.

Publica un comentari a l'entrada