dimecres, 29 d’octubre del 2014

La primera columna peshmerga ja és a la frontera amb Kobanê

Ahir al vespre van sortir d'Iraq els primers peshmerga per reforçar la resistència de Kobanê (Kurdistan de Síria). Una columna es desplaça per terra i l'altra ho fa en avió des d'Arbela (Kurdistan iraquià( cap a Sanliurfa (Kurdistan turc). Aquest segon grup, format per 70 soldats, ja ha arribat a Suruç població fronterera amb Kobanê, fa uns minuts.


Acomiadament oficial de les tropes peshmerga per part del govern autònom kurd d'Iraq


La caravana terrestre ha estat aclamada allà on ha passat aquesta nit i matinada per entusiastes civils kurds agraint-los el seu esforç. El total de vehicles és de 40. Turquia no ha permès passar tancs ni artilleria pesada però sí canons lleugers.


Aclamació popular dels peshmerga en el seu trajecte terrestre. Fotos:


De la previsió inicial de 2.000 peshmerga es va passar a aprovar l'enviament de 200. Finalment han estat 150 els kurds iraquians que reforçaran la resistència de Kobanê. La xifra és insignificant per donar un tomb al setge militar però suposa un cop de moral i, el més important, l'entrada d'armes a la part sota control kurd. Cal tenir en compte que les darreres setmanes l'únic reforç de munició i armes que tenien els assetjats eren aquelles que capturaven als assetjadors.

Pas de la caravana (amb canons) a Nusaybin, Kurdistan turc, aclamada per civils.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada