dijous, 9 d’octubre del 2014

Les YPG tenen reforços però Turquia no les deixa entrar

Les paraules de Salih Muslim són clares. Turquia és qui està ajudant Islamic State (IS) posant la quarta part del cercle que està ofegant Kobanê. Muslim és el co president del Partiya Yekîtiya Democrat (Partit de la Unió Democràtica, PYD), principal partit kurd de Síria.

"Tenim els nostres combatents armats a Efrîn i a Cizîrê esperant per unir-se a les files dels combatents de Kobanê. Però ens cal usar territori turc per dur aquests combatents a Kobanê. Hem demanat a Ankara que ens permeti creuar la frontera
. Les nostres forces estan esperant a Efrîn i Cizîrê. Em van dir que Turquia els permetria passar, però això encara no ha succeït. Després de la nostra reunió, vaig provar de trobar-me amb funcionaris turcs dos dies. Avui, m'han respost. M'han dit que hi havia alguns problemes que calia resoldre. Només volem que mantinguin les seves promeses".


El mapa de les zones kurdes de Síria mostra que Kobanê és la més feble de les tres. En canvi les YPG tenen prou força a Cizîrê (cantó est). Les tropes de les YPG haurien de travessar la zona turca per arribar a Kobanê car, la regió entre Serêkanîye i Kobanê és en mans d'IS i les ofensives que s'han fet a Tell Abyad (majoria àrab) no han fructuficat.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada