dimarts, 14 d’octubre del 2014

Balanç de 25 dies de setge sobre Kobanê

L'Observatori de drets humans de Síria (SOHR), amb base al Regne Unit, ha quantificat el mes de setge sobre Kobanê. La ciutat kurda de Síria fa mesos que és atacada per grups islamistes però des del 15 de setembre l'han sotmesa a un atac tout court.

SOHR xifra en 553 les persones mortes en els enfrontaments i 200.000 persones desplaçades. Originalment la ciutat era habitada per unes 60.000 persones però amb l'esclat de la guerra civil síria va acollir desenes de milers de refugiats procedents d'altres zones. La captura d'Ar-Raqqà, el 5 de març de 2.013, va provocar un èxode cap al nord, Kobanê, de desenes de milers de civils que fugien de l'Estat Islàmic (IS).
Bombardeig sobre Kobanê. Foto: Bulent Kilic/AFP

Segons el SOHR en els combats entre les forces democràtiques kurdes i els fonamentalistes islàmics han mort 298 membres d'IS i 226 de les Yekîneyên Parastinê Gel (Forces de Defensa Popular, YPG), milícia auto organitzada de majoria kurda on també hi militen àrabs i cristians siríacs. A més hi ha 9 caiguts del Free Syrian Army (FSA), oposició laica aliada a les YPG i que lluita per la caiguda del règim d'Al-Assad des de l'inici de la guerra civil síria el 15 de març de 2011. SOHR no detalla si els caiguts pertanyen al FSA o a Al-Akrad, una milícia kurda vinculada a aquest. 

Finalment l'observatori xifra en 20 més les persones mortes. D'elles disset han estat executades de forma arbitrària per IS. Malgrat aquest detall el propi SOHR reconeix que els morts podrien ser més d'un miler doncs les fonts sobre el terreny són molt inestables.

1 comentaris:

  • Anònim says:
    16 d’octubre del 2014, a les 11:21

    Per un Kurdistan lliure, encenguem la metxa de la solidaritat *internacionalista en els Països Catalans.

    Força Kobane, no passaran!

Publica un comentari a l'entrada