diumenge, 28 de febrer del 2016

Vaga de fam al Kurdistan de l'Iraq contra les matances al Kurdistan turc


"Aquesta campanya és per a donar suport als nostres germans del Nord i mostrar a tothom que hi ha una unitat entre els kurds com ara els peshmerga, la guerrilla i els sharvan que lluiten colze a colze. Sabem que està havent-hi un genocidi al Kurdistan del nord i que, allà, hi ha restriccions als mitjans de comunicació", segons Sherko Hama Amin, diputat al parlament del Kurdistan iraquià ha dit a Rudaw. La vaga de fam durarà una setmana i és una protesta no violenta que, segons un dels organitzadors, Rekawt Ismail: "Volem dir-li al govern i al poble del Kurdistan que considerem inacceptables les accions de l'AKP*".

Per fer-ho enviaran missatges a l'ONU, el parlament europeu i a Barack Obama per a que forcin Turquia a aturar les accions violentes contra la minoria kurda. En la protesta hi prenen part botiguers i artistes de la societat civil a la ciutat de Sulaymaniyya (Başur, Kurdistan del Sud, Iraq). Al seu voltant s'apleguen nombroses persones que van a donar-hi suport per deixar ben clar que el Kurdistan del nord no està sol.


Fa només quatre dies que a la mateixa ciutat es va alçar un monument en homenatge a la resistència de la ciutat kurda de Síria de Kobanê que van defensar també peshmerga de la zona.

* Sobre l'AKP, partit al govern de Turquia

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada