dissabte, 20 de febrer del 2016

Turquia mata 4 membres d'HPG entre ells un comandant

Les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) han fet pública, avui, la mort de quatre dels seus milicians. El seu assassinat havia estat reivindicat per Turquia amb una acció que van definir com a "neutralització" segons l'agència de notícies del règim turc Anadolu. La versió turca és que van rebre informació d'elements infiltrats a les HPG d'una trobada d'alt nivell a Mêrdîn per a preparar accions. Les HPG han afirmat que els turcs "no van rebre cap informació d'intel·ligència".

Amb infiltrats o no, el cert és que Turquia va saber de la reunió i va executar un atac aeri que va arribar a gravar i filtrar a l'agència governamental. Entre els morts hi ha Fazil Atan 'Botan Bahoz', originari d'Hakkari, comandant de la milícia a la província Mêrdîn (en turc Mardin),frontera amb el Kurdistan de Síria. Es tracta del segon comandant de la milícia kurda assassinat per les forces turques els darrers mesos: el 15 de setembre queia en combat Ismail Aydemir, el Comandant Baran, responsable militar a la província de Dersim en circumstàncies similars. Això fa sospitar que, realment, els serveis secrets turcs comptarien amb algun informador dins de l'operatiu de les HPG.

La resta de víctimes de l'atemptat turc foren Adem Uçak, amb nom de codi Agit Serhat, Ramazan Gümüs 'Bagok Mardin' i la miliciana de les YJA-Star Hivda Temel 'Sorxwin Zagros'. Els dos primers procedien d'Erzurum i Antalya mentre la darrera era originària de Kars.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada