dilluns, 29 de febrer del 2016

El PDKI d'Iran comença a fer moviments per reprendre la lluita armada

El Partit Democràtic del Kurdistan Iranià (PDKI) ha començat els moviments per reprendre la lluita armada. Fins ara són més aviat anuncis de forma que no de fons. La forta presència militar al Kurdistan de l'Iran i la fortificació de la frontera fan poc viable una represa de la resistència kurda. Malgrat això, el secretari general del partit Mustafa Hijri va afirmar el 26 de febrer que tenien la intenció de reprendre la lluita armada. "La decisió de declarar la guerra contra l'Iran estarà d'acord amb la situació a la regió del Kurdistan, Rojhilat, de manera que sigui compatible amb les circumstàncies actuals ".
Poques hores després el perfil a la xarxa twitter del PDKI va afirmar: "Ahir a la nit [febrer 25], una operació amb èxit es va dur a terme contra una base militar iraniana Basij de Majid Xan, a la ciutat de Bokan". L'acció va ser reivindicada per un comandament conjunt anomenat Àguiles dels Zagros encapçalada pels peshmerga del PDKI. Els Zagros són una cadena muntanyosa kurda. Basij és una milícia del govern teocràtic fundada l'any 1979 pel propi Khomeini. Bokan una ciutat a la riba del llac Majid Xan.
Logo del suposat nou moviment armat promogut pel PDKI

Loghman Ahmedi, cap de Relacions Exteriors del PDKI, ha confirmat a K24 la decisió. Ahmedi ha afirmat que el règim iranià es nega a mantenir cap tipus de diàleg ni a negociar cap demanda kurda, ni tant sols cultural, pel que és impossible seguir per la via pacífica. Topen amb una paret. "Per tant, la nostra decisió està fonamentalment vinculada al desig del nostre poble d'aconseguir la llibertat del règim islàmic a Teheran".

Tots aquests anuncis no han estat comprovats ni verificats per fonts independents. No hi ha cap prova de l'atac ni el govern iranià ha filtrat cap notícia sobre el mateix. El PDKI, en canvi, afirma que està movilitzant les seves Forces Peshmerga desplegades a diferents bases de les muntanyes Kandil, al Kurdistan de l'Iraq. Poden dur a terme accions defensives però difícilment puguin reprendre la guerra amb Teheran.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada