divendres, 12 de febrer del 2016

El PDKI fa una crida al boicot a les eleccions de l'Iran

El Partit Democràtic del Kurdistan de l'Iran (PDKI)* ha fet pública una crida al boicot a les eleccions iranianes a les anomenades "Assemblea Consultiva" i "Assemblea d'Experts". Els comicis són previstos el 26 de febrer. L'Iran ha vetat la immensa majoria de candidats d'origen ètnic kurd.


El partit recorda que l'Iran no té una constitució democràtica sinó que és "un sistema teocràtic, oposat a la democràcia". El Consell dels Guardians decideix sobre els candidats institucionalitzant un "règim clerical". De fet és la casta clerical la que tria, prèviament, els electes "desqualificant no només aquelles persones que són contra el règim teocràtic sinó també a persones que en són lleials".

Pel PDKI no és tracta d'una "elecció" sinó d'una "selecció" a mans dels clergues iranians que prioritzen els seus propis "guanys i interessos personals" enlloc d'un govern just. Per tot plegat el PDKI fa una crida a "quedar-vos a casa el dia de les eleccions."

* La facció de Mustafà Hijri, la majoritària front el KDP-I de Khalid Azizi que acaba de celebrar el seu 16è congrés on ha apostat per una reunificació de les dues formacions. El PDKI manté unitats guerrilleres (peshmerga) exiliades al Kurdistan de l'Iraq.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada