dijous, 25 de febrer del 2016

Les YPG acataran l'alto el foc amb dret de resposta

El portaveu de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG), Redur Xelil, ha confirmat que acataran l'alto el foc que, suposadament, entrarà en vigor dissabte 27. Un alto el foc, cal dir-ho, més que amenaçat. No inclou dues de les principals forces: Jabhat al Nusra ni Estat Islàmic. Tampoc s'ha determinat quines àrees controla Nusra i, donat que conviu amb la resta de l'oposició, serà difícil aclarir si s'ataca a aquesta o a la franquícia d'Al Qaida. Turquia ha dit que no inclou les YPG. Ho ha fet unilateralment i sense que Ankara tingui presència a Síria. El govern sirià ha dit que la zona dels voltants de Damasc tampoc està inclosa. Un desgavell.
 El portaveu de les YPG amb un retrat del cabdill guerriller kurd Mustafà Barzani
Xelil a Shadadi dimarts, la major part de la ciutat és en mans de les YPG

Xelil actualment s'ha desplaçat a primera línia del front a Shadadi on l'Estat Islàmic va recuperar part de la població diumenge i des de llavors es duen a terme duríssims combats. Les YPG no han pogut, fins ara, completar la conquesta d'aquesta població situada al sud de la província d'al-Hasakah. El portaveu de la milícia ha declarat al Daily Mail:
""Nosaltres,a les Unitats de Defensa Popular, YPG, donem gran importància (al cessament d'hostilitats), i complirem amb ell per complet, encara que ens reservem el dret a respondre a qualsevol agressor en el marc de la legítima defensa".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada