diumenge, 14 de febrer del 2016

El PYD i les YPG responen a l'agressió turca sobre Síria

El co president del Partiya Yekîtiya Democrat (Partit de la Unió Democràtica, PYD), el principal partit kurd de Síria, Salih Muslim ha respost a les amenaces del primer ministre islamista turc Ahmet Davutoglu. 


Davutoglu, el trinxeraire prepotent


El dignatari turc ha elevat el to de les amenaces i Turquia ha començat a bombardejar Síria. Davutoglu exigeix, en un clar cas d'interferència en els afers sirians, que les Forces Democràtiques de Síria (SDF), formada per sirians, abandonin els territoris que han conquerit a Jabhat al Nusra, amb molts combatents estrangers finançats per Turquia i l'Aràbia Saudista i a Ahrar al Sham, grup islamista autòcton.

El primer ministre Ahmet Davutoglu, en una pràctica clarament mafiosa, va dir en un comunicat ahir que les seves condicions per no atacar Síria eren que :"YPG desaparegui immediatament d'Azez i els seus voltants. Que deixi d'acostar-se encara més a Azaz. Que estigui disponible un corredor i s'abandoni la base aèria de Menagh (conquerida dimecres 10 als islamistes". Sorprenentment el govern sirià no ha badat boca davant una clara interferència turca en afers sirians.  Muslim (PYD): "Turquia no té dret a interferir"


Salih Muslim ha respost que no accepten que "Turquia no té dret a interferir en els assumptes interns de Síria" avançant que s'oposaran a una possible intervenció militar. Si Turquia entra a Síria es trobarà al davant les SDF, integrades per grups com les YPG o Jaish al Thuwar, al davant.Firat Xelil (YPG): "No hem disparat ni una sola bala contra Turquia"


El portaveu de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) cal cantó d'Efrîn, Firat Xelil, ha respost també a l'agressió turca on, pel moment, haurien mort dos membres de la seva milícia prop d'Azaz. També hi ha diversos ferits dels aliats àrabs de Jaish al Thuwar (l'exèrcit dels revolucionaris) segons el propi Xelil. Jaish al Thuwar va denunciar en un comunicat, ahir, l'atac turc contra les seves posicions. El comandant kurd ha assegurat que l'objectiu d'Ankara és aturar l'avanç de l'oposició democràtica siriana, de Jaish al Thuwar, sobre posicions que fins ara mantenia l'oposició islamista, titella turca, al nord d'Alep. Firat Xelil ha recordat que "en quatre anys no hem disparat ni una sola bala contra la part turca de la frontera". D'aquesta manera ha negat la mentida turca de que va existir un atac previ des de Síria. Segons Xelil és normal que l'estat turc es senti "incòmode i preocupat amb el progrés a l'àrea d'Azaz per part de Jaish al Thuwar", el govern d'Erdogan ha volcat una enorme quantitat de recursos per donar suport als opositors islamistes i ara observa com les seves línies de defensa fan aigua, han perdut el corredor fins a Alep i, de fet, comencen a perdre la guerra.  0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada