dijous, 18 de febrer del 2016

Turquia delira i acusa a PKK, PYD, YPG, Síria i Rússia de l'atemptat d'Ankara

En menys de 24 hores des de l'atemptat d'Ankara, sense reivindicació ni cap prova, el primer ministre turc Ahmet Davotoglu ja ha mostrat els seus culpables, els ha jutjat, condemnat i amenaçat. Pel dirigent conservador islamista es tracta del PYD (principal partit kurd de Síria), YPG (milícia kurda i àrab de Síria membre de les SDF), PKK (partit kurd de Turquia) i el govern sirià. Tots han negat tenir-hi res a veure. Les SDF, coalició on hi participen els dos primers, han condemnat l'acció.

Ahir al vespre les autoritats turques ja van filtrar el nom de l'autor de l'atemptat. Un suposat refugiat sirià anomenat Salih Necar (Saleh Nejar) que van assegurar que era membre de les YPG. Avui Davotoglu ha començat a vomitar com a fets inqüestionables falsedats indemostrables. Ha començat afirmant que les YPG van rebre ajuda del PKK en preparar l'acció. Ha anunciat que ahir mateix al vespre van bombardejar l'Iraq, una vegada més, violant la legalitat internacional. Ha afirmat que el suposat Necar havia nascut a Amude (ciutat de majoria kurda de Síria) el 1992.

Per a Davotoglu "les YPG són un peó al servei del règim sirià i el règim és directament responsable de l'atac d'Ankara. Turquia es reserva el dret de prendre qualsevol mesura contra el règim sirià. Totes les mesures seran preses contra YPG i PKK, arreu i en qualsevol circumstància. Cap atac contra Turquia ha quedat sense resposta."

Si amb 4 responsables no en tenia prou, l'arrogant politic turc ha apuntat al nord: "Repeteixo la meva advertència a Rússia, qui darrerament dona suport aeri a YPG per avançar sobre Azaz i du a terme bombardejos sobre el poble sirià, a que no utilitzi una organització terrorista contra la gent innocent de Síria i Turquia". "A tots aquells que proven de fer servir peons de terror contra Turquia; han de saber: jugar aquest joc els colpejarà com un boomerang".
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada