divendres, 19 de febrer del 2016

Els TAK reivindiquen l'atemptat d'Ankara i identifiquen un possible suïcidaTeyrêbazên Azadiya Kurdistan (TAK) ha reivindicat, aquesta tarda, l'atemptat contra un comboi militar a Ankara de dimecres. TAK fou una organització armada activa a zones urbanes turques entre els anys 2004 i 2010*. La seva acció militar va malmetre el turisme turc així com infraestructures econòmiques o naus industrials.

Després de cinc anys de silenci, TAK va reaparèixer el 23 de desembre de 2015 atacant amb llença coets l'aeroport de Sabiha Gökçen, a Istanbul. En l'acció va morir una persona i van quedar malmesos cinc aparells. El gener, el grup va fer públic un comunicat on deia que s'havia vist obligat a reactivar aquest tipus d'accions arran de la brutalitat que l'estat turc opera a les zones kurdes contra la població civil.En un comunicat, el grup paramilitar assegurava que "A partir d'ara, nosaltres com a TAK no seren responsables de la seguretat de les aerolínies internacionals que viatgin a Turquia ni dels turistes estrangers o ciutadans de l'estat turc". En el mateix text, el misteriós grup es distanciava, clarament, del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK).

Aquesta tarda, els TAK han assumit la responsabilitat de l'acció, que el govern havia atribuït a les YPG, al PYD, al PKK i al govern sirià. En el comunicat afirmen que un militant suïcida, a qui anomenen Zinar Raperin (Abdubaki Sönmez), nascut a Wan l'any 1989 va cometre l'atemptat.
L'acció planteja nombrosos interrogants però la intenció del govern turc de vincular-la amb les YPG ha quedat desmentida. Queda a l'aire com un grup, sense gaire infraestructura, ha pogut colpejar el cor de Turquia amb tantes facilitats

Per a saber-ne més sobre TAK:

- Reapareixen els Falcons de la Llibertat del Kurdistan (TAK)
- Els TAK es distancien clarament del PKK

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada