diumenge, 21 de febrer del 2016

Moren quatre soldats turcs per atacs de la guerrilla al Kurdistan

Les guerrilles kurdes de Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) i Yekîneyên Jinên Azad ên Star (YJA-Star) han realitzat dues operacions ofensives avui contra unitats turques que cercaven terroritzar la població kurda. Des del mes d'agost militars turcs assalten impunement poblacions kurdes i, només a Cizre, han cremat més de 150 persones en tres edificis. El primer atac ha tingut lloc al districte de Sur, Amed. Dos militars turcs han estat morts segons han confirmat fonts turques. Un tercer està greument ferit.

En una segona acció, al districte d'İdil, a Şırnak, ha mort en un atac de les YPS. Les Unitats de Defensa Civil (Yekîneyên Parastina Sivîl, YPS) estan formades per civils que s'ha auto organitzat per a defensar-se de la impunitat dels atacs turcs. İdil és objecte d'un estat de setge i terror per part de forces turques contra població civil des del 16 de febrer a les onze del vespre.

D'altra banda un quart militar turc ha finit avui després de lluitar entre la vida i la mort des de dijous quan va quedar greument ferit en una emboscada de les HPG. D'aquesta manera el balanç d'aquella acció és de 7 víctimes mortals.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada