dimecres, 17 de febrer del 2016

L'ONU demana a Turquia que deixi d'atacar els kurds de Síria

El Consell de Seguretat de l'ONU va criticar ahir Turquia pels seus atacs al nord de Síria contra les milícies kurdes. L'ambaixador de Veneçuela, Rafael Ramírez, va dir després de la reunió a porta tancada que els 15 membres del consell "van expressar la seva preocupació pels atacs dels turcs al nord de Síria.Tots els membres del Consell de Seguretat van acordar sol·licitar a Turquia que compleixi amb el dret internacional".

El consell de 15 membres va discutir l'acció agressiva de Turquia a petició de l'
ambaixador de Rússia Vladimir Safronov per "enviar un senyal fort a Turquia i aturar el seu comportament inadequat a Síria."Turquia va començar a bombardejar el nord de Síria el dissabte. L'ambaixador sirià, Baixar Jafari va aplaudir el consell per la seva postura i ha assenyalat que "alguns membres fins i tot van condemnar les accions de Turquia."
Emîne Hisko (coneguda com a Silan Kobanê), voluntària de les YPJ, i Mazlum Henan, conegut com a Mahsum Korkmaz, de les YPG foren enterrats ahir a Efrîn. Els obusos turcs els van matar dilluns en una clara violació de la sobirania siriana. Emîne era natural d'Efrîn i Mazlum d'Alep.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada