dilluns, 22 de febrer del 2016

El fill d'Erdogan investigat a Itàlia per blanqueig de diners


El fill del president turc Recep Tayyip Erdogan, Bilal, actualment resideix a Itàlia on realitza un doctorat a la Universitat de Bolonya. Els fiscals d'aquesta ciutat van obrir la investigació sobre les transaccions financeres il·legals de Bilal Erdogan, segons ha exposat el diari britànic The Telegraph.

Segons les declaracions de l'empresari, Murat Haran Uzan, Bilal Erdogan va introduir al país sense declarar grans quantitats de diners. Després de les seves acusacions, els fiscals de Bolonya van obrir el cas. Bilal Erdogan hauria fugit a Itàlia després d'un nou escàndol de corrupció a Turquia el 2013: es van filtrar fotos i converses telefòniques en què dues persones, presumptament el llavors primer ministre, Recep Tayyip Erdogan, i el seu fill estaven discutint la manera de "lliurar-se de grans sumes de diners ".

A principis de 2014, va aparèixer una altra gravació telefònica en què parlaven del pagament de 10 milions de dòlars, encara que no van revelar les fonts dels diners. Suposadament, es tractava d'un suborn lligat a la construcció d'un oleoducte. El fill del mandatari turc va dir que l'enregistrament va ser un muntatge i "una bruta falsificació". Més tard el canceller sirià, Walid Mualem, va declarar que Bilal podria estar implicat en el tràfic il·legal de petroli realitzat per l'Estat Islàmic.

Bilal Erdogan, qui juntament amb dos familiars té una empresa de construcció anomenada BMZ Ltd, segueix rebutjant la implicació en el negoci petrolier amb Daesh. "Construïm oficines a Istanbul, no tenim negocis a la Mediterrània, ni a Síria o l'Iraq".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada