dissabte, 18 d’abril del 2015

El Kurdistan iraquià prepara un hospital militar pels peshmerga

A part dels morts, més de 5.000 peshmerga kurds han estat ferits durant els enfrontaments amb l'Estat Islàmic (IS) militants des de l'inici del conflicte entre els dos exèrcits el juny de 2.014. Els qui estan en un estat crític han estat enviats a l'estranger per rebre tractament ja que no hi ha un hospital a la regió del Kurdistan capaç de tractar les seves lesions. Ara el govern autònom kurd negocia amb el Consolat d'Itàlia a Arbela per cooperar en la construcció d'un hospital pels militars kurds ferits.

El ministre dels peshmerga Mustafà Said Qadir es va reunir amb el cònsol italià al Kurdistan, Carmelo Ficarra, i dues empreses italianes el passat 12 d'abril, i va lliurar posteriorment al Ministeri de Salut una proposta en ferm. 


El cos dels peshmerga, abans guerrillers a les muntanyes, ara força militar oficial té un gran prestigi a la societat kurda. El mateix president Masud Barzani va servir com a peshmerga de ben jove. Aquesta fotografia és de quan tenia 23 anys i lluitava a les muntanyes del nord de l'Iraq.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada