dilluns, 20 d’abril del 2015

Els peshmerga guanyen 84 km2 al sud de Kirkuk


Les forces peshmerga van fer retrocedir als militants de l'Estat Islàmic 84 quilòmetres quadrats al voltant de la ciutat de Kirkuk durant el cap de setmana. Això ha suposat una important ampliació de la zona de seguretat d'aquesta població al nord de l'Iraq. Segons el govern de la regió del Kurdistan, almenys 35 insurgents havien estat morts per les seves forces en l'ofensiva al sud de Kirkuk, que va començar dissabte a dos fronts. El consell de seguretat kurd va dir que els equips estaven treballant en netejar la zona de mines i trampes explosives; aquesta és la causa més alta de baixes entre els peshmerga.

Les forces kurdes van prendre el control complet de Kirkuk l'estiu passat quan l'Estat Islàmic va envair el nord del país i diverses divisions de l'exèrcit iraquià es va desintegrar. El mes passat, els peshmerga van empènyer als fonamentalistes més de 100 quilòmetres quadrats al sud ia l'oest de Kirkuk. La coalició liderada per Estats Units, va dir en un comunicat, diumenge, que havia proporcionat "reconeixement (i) assessorat i ajudat" en l'ofensiva d'aquest cap de setmana.

Estat Islàmic va fer esclatar un cotxe bomba suïcida divendres al barri cristià d'Ankawa, a la capital kurda de l'Iraq, que va matar dos civils kurds de la zona sota administració turca.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada