divendres, 24 d’abril del 2015

Obren 3 centres comunals al cantó d'Efrîn

Al peu de les Kurd Dagh, dins del cantó autònom d'Efrîn (Rojava, Kurdistan de Síria) han obert aquesta setmana tres centres comunals. Dos d'ells a la localitat d'Axcêle i el darrer a la zona de Baflûrê, dins la ciutat de Jindêrês. Aquest és un dels set districtes en els que està dividit el cantó d'Efrîn format per més de 360 poblacions. Els centres comunals són els eixos d'autogestió sobre els que es construeix l'autonomia democràtica basada en les línies del confederalisme democràtic.

El districte de Jindêrês té una població d'uns 33.000 habitants essent el segon més gran de tot el cantó d'Efrîn i fa frontera amb Turquia. A la pròpia ciutat de Jindêrês ja s'han establert assemblees comunals a tots els barris i la inauguració de centres del poble suposa l'obertura d'espais de gestió comunitària per organitzar cursos de formació o coordinar l'ajuda social. En tots els casos els centres estaran gestionats per persones kurdes i àrabs. El Moviment de la Societat Democràtica (Tev-Dem) ha impulsat la seva creació. Els centres estaran oberts a d'altres poblacions properes en el marc de la seva confederació.

Un dels centres d'Axcêle, el Màrtir Ronahî, serà gestionat únicament per dones o dedicat principalment a la formació. L'organització Yekîtiya Star va ser present a la seva inauguració. Ronahî, de nom real Andrea Wolf, fou una militant internacionalista alemanya que va morir en combat contra l'exèrcit turc l'any 1998 després d'incorporar-se a les files del PKK.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada