dilluns, 27 d’abril del 2015

Una universitat de l'Iran oferirà cursos en kurd per primera vegada

La sucursal a Sanandaj de la Universitat Islàmica Azad obrirà un centre de llengua kurda any que ve. La Universitat es convertirà així en el primer centre universitari a permetre l'estudi del kurd a la República Islàmica de l'Iran. La universitat Azad també obrirà una nova sucursal al Kurdistan iraquià. La Universitat Islàmica va ser fundada l'any 1982 i té branques a diversos estats com ara l'Afganistan.
Muhammad Qurban Kiani, el degà de la universitat, va fer l'anunci dilluns, dient que la llengua kurda s'inclourà com un mòdul educatiu. Sanandaj, al Kurdistan de l'Est o Rohjelat, està situada prop de la frontera occidental de l'Iran amb l'Iraq, és la capital de la província del Kurdistan i els seus residents són predominantment kurds.


També al Kurdistan del SudTambé va dir que el centre podria millorar la seva condició amb l'assistència del Kurdistan iraquià i que una branca de la universitat seria obertura a la regió del Kurdistan iraquià. Mohammad va dir que havia parlat amb algunes figures kurds iraquianes sobre la proposta d'obrir una sucursal, però que es va negar a concretar tal proposició. Un dels morius és la crisi monetària a la que s'enfronta el Govern Regional del Kurdistan. Arran de l'anunci de desembre de 2.014 pel que el Govern Regional del Kurdistan que cercaria enfortir els llaços amb l'Iran, una delegació de Teheran va arribar a Arbela el cap de setmana per celebrar reunions sobre tres eixos: el petroli, l'energia i la cooperació de gas.

Cristina Torrent

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada