divendres, 17 d’abril del 2015

Onada de detencions de kurds a l'Iran per donar suport a Kobanê


Els darrers casos són quatre kurds que han estat transferits a la presó de Mahabad per les autoritats teocràtiques iranianes. Es tracta de Fayeq Chireh, un activista polític de Mahabad, Kawan Mohammadpour, periodista i activista civil de Sardasht, Taher Azizi i Aziz Bahadori, detinguts sota acusacions de recaptació de fons per a un partit kurd proscrit i fer trucades telefòniques als canals de televisió que emeten kurds a l'estranger. 

El Ministeri d'Intel·ligència iranià, anomenat Etelaat, va detenir i interrogar els quatre civils i els va acusar de donar suport a la resistència kurda de Síria de Kobanê en contra Estat Islàmic (IS, anteriorment conegut com ISIS o ISIS).  Es dóna la paradoxa que l'Iran formalment combat l'IS a l'Iraq i Síria. 

Hi ha més ciutadans kurds detinguts sota les mateixes acusacions de donar suport als kurds de Síria. Pishwa Salehzade, de Sardasht, que va ser detingut el 25 de febrer, va ser traslladat a la presó de Mahabad i mantingut en confinament solitari durant 23 dies per les acusacions d'assistir a reunions il·legals que es van realitzar en suport de Síria kurds de Kobanê. Ahmad Piroti, un altre activista civil de Sardasht, va ser detingut el 6 de març i des de llavors ha estat mantingut en centre de detenció d'Urmia. Segons Kurdish Human Rights Networks, en els últims mesos, almenys 35 ciutadans del Kurdistan iranià han estat arrestats per les mateixes acusacions a les zones de Sanandaj, Oroumiyeh, Mahabad i Sardasht

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada