divendres, 10 d’abril del 2015

Mor un xicot de 17 anys ferit per la policia turca


Si ahir era assassinada Narîma Hesen Mistefa, de 35 anys, per trets de soldats turcs avui un altre civil kurd ha perdut la seva vida. En aquest cas Serhat Savas, de 17 anys, va ser ferit greument a principi d'octubre a Istanbul per la policia turca. Des de llavors ha estat lluitant contra la mort fins que ha finit avui. Savas era originari de Mus i, com molts altres kurds, va alçar-se en la revolta del 6 d'octubre contra el bloqueig que Turquia feia a la frontera amb Kobanê i la seva negativa a permetre cap ajuda internacional per la ciutat sota setge.


La seva lluita no va ser en va, arran d'aquelles protestes la coalició internacional va iniciar els bombardeigs en defensa de Kobanê i Turquia es va veure forçada a deixar passar una unitat de kurds iraquians que van reforçar la defensa de Kobanê. Aquests dos factors més la resistència de les milícies kurdes va aconseguir trencar el setge. En les protestes de Turquia dde l'octubre de 2014 van morir més de quaranta persones i unes 4.000 van ser detingudes.

Els darrers dos anys ja són trenta els civils assassinats per les tropes turques a la frontera i desenes les persones ferides. A finals de gener fou assassinada Nazahat Celal, de 30 anys, a Ugur; Kader Ortakaya ho fou el novembre, el juny ho fou Ehmed Mihemed, de 18 anys, altres casos foren el d'una dona que va deixar dos fills orfes el maig i el mateix juny un infant de només 13 anys. Cap d'aquests assassinats ha estat condemnat o investigat per la comunitat internacional ni denunciats.

Fotos: @volkan20740536


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada