divendres, 3 d’abril del 2015

Una periodista holandesa a judici per informar de poble kurd de TurquiaFrederike Geerdink, és una periodista en llengua neerlandesa i anglesa que treballa com a freelance a Turquia. La periodista és citada davant el tribunal a Amed (Diyarbakir en turc), dimecres 8 d'abril. A principis de gener, Geerdink va ser detinguda acusada de difondre propaganda del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK). Per donar suport a Geerdink, la també periodista Froukje Santing, assistirà a la citació com a observadora en nom de l'Associació Holandesa de Periodistes (NVJ), la Federació Europea de Periodistes (FEP) i la Federació Internacional de Periodistes (FIP). Santing treballa com a corresponsal a Turquia per mitjans internacionals durant 17 anys.


NVJ, la FEP i la FIP han condemnat la detenció i processament de Geerdink dient que l'acusació violació la llei i els tractats internacionals ratificats pel Govern turc sobre la llibertat d'expressió.


Thomas Bruning, secretari general de NVJ dir: "Els periodistes tenen el deure d'actuar com a organisme de control en una societat democràtica. Els seus drets a exercir el seu deure com a periodistes per informar el públic no ha de ser impedit per les autoritats. Estem molt amoïnats per l'impacte d'aquestes mesures sobre el funcionament de la premsa a Turquia, especialment la forma en què es restringeixen els periodistes."0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada