dilluns, 20 d’abril del 2015

Les YPG avancen sobre Sarrin (Kurdistan de Síria)

Les milícies kurdes ja han reconquerit 332 poblacions al cantó de Kobanê (Kurdistan de Síria) des que van iniciar la contra ofensiva el 27 de gener. Les forces kurdes, coordinades amb el Free Syrian Army (FSA) en el comandament conjunt de Burkan al-Firat, continuen avançant.

La coalició internacional va bombardejar les posicions de l'IS a Sarrin, a 45 km al sud-oest de Kobanê el passat divendres amb certa intensitat. Sarrin està situada a l'extrem sud-oest del cantó de Kobanê. 

Després de fer-se amb el control de la fàbrica de ciment de Lafarge, situada a l'est de Sarrin, les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG), Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) i l'FSA han completat el control del front sud de Kobanê a excepció de Sarrin. Ara controlen la carretera M4 que dóna accés a tot el sud del cantó i, per tant, Sarrin ja no pot rebre reforços excepte pel sud oest. De fet ha enviat una columna procedent de la presa de Tishrin.

El 19 d'abril Burkan al-Firat entrava a la població de Ras al-Ayn Qibil just a l'est de Sarrin i la seva porta. Cal no confondre Ras al-Ayn Qibil amb la població de Ras al-Ayn, al cantó de Cizîrê. Aquesta darrera, anomenada en kurd SerêKaniyê és també escenari de combats patint el setge dels islamistes. Amb Ras al-Ayn Qibil, han estat conquerides altres quatre poblacions: Mitras, Alkane, JolBeg i KolKan. En els combats han estat morts 10 membres de l'IS. El 20 d'abril es registraven ja combats al graner de Sarrin, situat a les afores de la població.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada