dimarts, 28 d’abril del 2015

Els peshmerga abandonen Kobanê

El Brigadier Talht Saleh Zerari, comandant de les forces peshmerga al cantó de Kobanê (Rojava, Kurdistan de Síria) va anunciar que la seva unitat retornaria al Kurdistan iraquià. Va declarar a Ara News que la sortida era imminent: "Les forces peshmerga kurdes estan preparant-se per sortir de la ciutat de Kobanê al nord de Síria, per tornar a Arbela (Hewler), la capital del Kurdistan iraquià, després de completar la seva missió militar de recolzament als kurds sirians".

Entrada dels peshmerga a Kobanê el passat 1 de novembre

Omar Alloush, membre del Moviment Societat Democràtica (Tev-Dem) i coordinador militar de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) va confirmar que les forces peshmerga han fet grans esforços en el suport a les YPG a Kobanê però reconeix que "han completat la seva missió allà, sobretot des que el grup IS ha estat expulsat de la ciutat per les forces conjuntes (peshmerga, YPG i FSA)". El coordinador de les forces kurdes de Síria va afegir que els peshmerga s'han compromès davant els combatents d'YPG que tornaran en qualsevol moment si cal.

La retirada es va completarla nit del 28 d'abril i el dia següent arribaven ja a Arbela, capital del Kurdistan de l'Iraq.

Els peshmerga van entrar a la ciutat en el punt culminant del setge, l'1 de novembre de 2.014. Eren 150 combatents que han estat rellevats mensualment i han aportat armament. La seva col·laboració amb les YPG ha estat intensa i sense cap incident. De fet s'ha desvelat com un exemple formidable de col·laboració entre dues forces kurdes diferents però unides en molts aspectes.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada