dijous, 23 d’abril del 2015

Parla la general de les Forces Asayish al cantó de Cizîrê (Kurdistan de Síria)

 
La general Aitan Farhad, de 39 anys i nadiua de la ciutat d'Efrîn, és la primera dona que és nomenada co-cap de les Asayish, creades l'any 2012. L'altre co-cap és Ciwan Ibrahim. Aquesta unitat actua com a forces de seguretat civil kurdes però neguen que juguin el paper d'una policia. Els motius són que, tot i ser un cos armat, les Asayish proven de solucioanr tots els conflictes de forma no violenta, amb notable èxit. L'altra és que totes les persones que hi formen part han de seguir cursos de paritat de gènere. Una quarta part de les Asayish són dones.

Farhad ha parlat amb el diari britànic The Telegraph. Ha afirmat que "L'Estat Islàmic ha provat de matar-me fins a quatre vegades." "He perdut un munt de gent a prop meu". L'edifici on ha rebut la premsa, la seu d'Asayish, és un edifici segellat per grans cilindres de formigó, filferro de pues i personal de seguretat armat a la ciutat kurda de Qamishli (Kurdistan de Síria). "Creiem que l'IS s'ha debilitat, a causa d'això que ara estan tractant de venjar de nosaltres per dur a terme atacs a l'interior de les nostres ciutats".

A la pregunta sobre si ella s'ha enfrontat a dificultats com a dona que porta una organització dominada pels homes: "Al principi va ser molt difícil fer que la comunitat acceptés aquesta idea - però ara s'ha convertit en una realitat. Hem tingut dificultats, però si vostè confia en si mateix, si vostè té la voluntat i la personalitat que pot fer aquesta feina ho farà molt bé." Tot plegat suposa sacrificis. Farhad no té parella: "Em vaig casar amb el meu país, la meva terra i la meva identitat i totes les persones que atenem són els meus fills."

El cas de la general no és una excepció, ben al contrari. La primera ministre adjunta del cantó on viu Aitan Farhad és una dona cristiana. Segons Aitan això es deu als ensenyaments d'Abdullah Öcalan, en el sentit que la ideologia del confederalisme democràtic se centra en la igualtat de gènere i l'emancipació femenina. Les agents que coordina Farhad s s'ocupen de violència per motius de gènere, picabaralles familiars entre les dones i la protecció de les dones durant les celebracions o protestes femenines.
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada