dijous, 2 d’abril del 2015

El moviment de dones a Kobanê es torna a posar en marxa

El moviment de dones a Kobanê (Kurdistan de Síria) ha reprès el treball de base l'organització d'assemblees de barri. L'organització de dones Yekîtiya Star va celebrar dimarts 24 una reunió per reprendre el treball l'organització de base.

Quan l'Islamic State (IS) atacar Kobanê intensament a partir del 15 de setembre, barris sencers van buidar-se. Ara, desenes de milers de ciutadanes de Kobanê han començat a tornar des del mes de febrer i les membres de Yekitîya Star diuen que volen reconstruir el moviment de dones en els seus barris. La prioritat és posar en marxa una acadèmia de dones lliures basant-se en l'esperit d'Arîn Mîrkan.

"Les assemblees de barri que Yekîtiya Star havia format a Kobanê van ser un esforç històric per resoldre els problemes fonamentals de les dones en tots els carrers de la ciutat", va explicar Ruken Ahmed, una membre de la coordinació de Yekîtiya Star. "Però els atacs de Daesh (acrònim en àrab de l'IS) a la ciutat van aturar la majoria de les nostres operacions". Diu que ara són centenars les dones que tots els dies tornen a la ciutat, moltes d'ells veteranes del moviment de les dones iniciat fa 40 anys a la regió,i han estat treballant per reiniciar les assemblees.

Les dones estan començant a celebrar eleccions per escollir el lideratge en les seves assemblees i reiniciar el treball en el projecte de l'acadèmia de la dona. "Ara les organitzacions de dones estan arribant de tot el món i que ens diuen:" treballem per intervenir davant totes les formes de violència contra les dones, però vosaltres esteu fent el contrari. Vosaltres esteu lluitant per eliminar totalment l'actitud negativa cap a les dones i els perills en contra que hi ha sobre elles. Esteu aturant la violència d'arrel per a que no succeeixi en absolut. "

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada