dilluns, 14 de setembre del 2015

26 morts i 70 ferits en un doble atemptat amb cotxe bomba a Hasakah


Els atemptats han estat simultanis cap a dos quarts de dues, amb cotxes bomba conduits per suïcides. Fa només cinc dies l'Estat Islàmic (IS) va nomenar un nou "emir" per al-Hasakah, es tracta d'Abu Hussein. La seva figura és una mostra de què és actualment l'organització. Lluny d'aplegar només fanàtics religiosos ha integrat imperialistes àrabs que han acabat la ideologia del baasisme. Ell mateix era un alt càrrec del Baas iraquià, aquest partit defensava un socialisme pan arabista on s'integraria tota la nació àrab i destruiria les comunitats que poblen com a minories a Síria, Iraq o fins i tot el Magreb. Abu Hussein era, a més, oficial de l'exèrcit iraquià de Saddam Hussein.

Per tant els atacs combinen les estratègies militars de l'antic règim iraquià amb el fanatisme suïcida dels sunnites radicals. El primer cotxe bomba, segons l'agència Sana, afí al govern sirià, ha esclatat al barri de Khashman, situat al nord de la població en un lloc de control de la milícia kurda de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG). Ha estat el segon, al barri d'Al Mahata, el pitjor i on encara es compten les víctimes. El suïcida conduïa un camió cisterna quan l'ha fet esclatar envoltat de civils. En aquest cas, segons l'Observatori Sirià de Drets Humans, l'atemptat ha estat a un punt de la National Defence Force (NDF), una milícia armada pel govern de Baixar al-Àssad.

El nombre de víctimes mortals és ja de 20 persones de les que només 3 formarien part de les milícies segons el partit kurd PYD. A més hi hauria 70 persones ferides amb dificultat per ser traslladades a l'hospital central. És l'atac més greu de l'IS a al-Hasakah des que fou expulsat el passat 1 d'agost. Segons el balanç final foren 26 les víctimes mortals i l'IS va reivindicar ambdues accions.

Fotos: Hawar News

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada