dissabte, 12 de setembre del 2015

Solidaritat catalano-kurda a la Diada
Ahir vam prendre parts als actes de la Diada participant en el míting de la Comissió del Fossar de les Moreres. Amina Hussein va realitzar un parlament centrat en el paper de les dones kurdes en la seva lluita que va tenir bon acolliment. També ens va acompanyar l'alcalde de Sartaguda, Navarra, qui va fer una donació personal del seu sou per a la reconstrucció de Kobanê. Per la tarda membres de KurdisCat van participar a la Via Lliure amb símbols kurds com ara la bandera de la Confederació Democràtica del Kurdistan.

El següent és el discurs que Amina va fer en nom del KurdisCat:

Bona Diada Catalunya!

Porto salutacions de totes aquelles dones lluitadores, d’aquelles que volen un país lliure, que volen exercir el dret a l’autodeterminació. Salutacions des de Kobane de les dones kurdes. Aquelles que creuen en paraules com “independència”, “llibertat”, “igualtat” i la creació d’un nou Estat. Nosaltres kurdes i catalanes creiem en la nostra força per a trencar les cadenes de qualsevol relació d’opressió, explotació, esclavitud i repressió; som els que ens trobarem colze a colze als carrers per a cridar i lluitar per a uns nous Estats, per a decidir el nostre futur i per a canviar-ho tot.

El poble català, com a poble que va patir la invasió borbònica, ha de donar suport als pobles oprimits. Fa dies que el poble kurd està vivint una enorme escalada de violència per part de l’exèrcit turc. I per això des d’aquí faig una crida a la població civil catalana per a què trenqui tota mena de relació amb el govern turc, que està massacrant la població civil kurda i que vol acabar amb la seva llengua, cultura i història.

Des de Catalunya necessitem lluitar junts perquè tenim el mateix objectiu, el mateix enemic. Estats que ens volen humiliar i ens reprimeixen. Però nosaltres direm ‘no’ i lluitarem i decidirem el futur dels nostres fills i filles, és l’hora de dir prou Espanya. Però ara, també és l’hora de dir sí, és l’hora de valentia i de coratge. Per a mi la lluita per una Catalunya lliure és la mateixa lluita que fem les dones kurdes per un Kurdistan alliberat.

I acabo amb una cita de Manuel Carrasco que deia el següent : “A les vostres mans hi ha el destí del nostre poble; compliu amb el vostre deure. Volem una llibertat absoluta per vies de democràcia i de la república formant un nou Estat. Un nou Estat que ens doni una independència absoluta”.

Biji Catalunia azad!

Visca Catalunya lliure! 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada