dilluns, 7 de setembre del 2015

Unes 10.000 persones al festival de cultura kurda internacional


Unes 10.000 persones es van aplegar a Düsseldorf el 5 de setembre en el 23è festival de cultura kurda internacional. ABDEM (Europäischer Rat für Frieden und Demokratie, Assemblea Europea per la Democràcia i la Pau) i NAV-DEM (Demokratisches Gesellschaftszentrum der KurdInnen in Deutschland, Centre de la Societat Democràtica del Poble Kurd a Alemanya) van ser les responsables de l'organització.

Sota el lema "Construïm una nació democràtica amb un líder lliure - No permetem el feixisme" es va denunciar el paper del govern alemany que persegueix i empresona militants kurds. Entre les intervencions més destacades hi hagué la de Salih Muslim, co president del principal partit kurd de Síria, el Partiya Yekîtiya Demokrat (PYD) o Partit de la Unió Democràtica qui va explicar l'èxit de la resistència a Kobanê en front de l'agressió del Daesh. Tot i la forta pluja caiguda durant tot el dia l'assistència va ser formidable i cal destacar l'alt nombre de dones presents que duien banderes d'Abdullah Öcalan, la KCK, el KJA (congrés de dones kurdes) i de les YPG i YPJ, milícies kurdes de Síria.


 L'acte el va cloure el co president de Haklarin Demokratic Partisi (HDP) o Partit Democràtic Popular, Selahattin Demirtas. L'actual diputat al parlament d'Ankara va fer una crida a la mobilització envers les eleccions del proper 1 de novembre alertant de la deriva autoritària de l'actual president turc. Els resultats electorals, va dir, també es decidien a Europa entre la comunitat turca i kurda que havia votat, el juny, a favor de les mesures progressistes de l'HDP.

Cristina Torrent

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada