dissabte, 26 de setembre del 2015

Taula rodona a Molins de rei amb més d'una vintena de persones
 

El Comitè Català de Solidaritat amb el Kurdistan - KurdisCat, de la mà del col·lectiu Stop Mare Mortum, ha desembarcat aquest dissabte 26 de setembre a la Plaça de les Dones de Molins de Rei per a celebrar-hi una taula rodona sobre l'actual crisi de refugiats, en general, i el paper que hi està jugant el Kurdistan, en particular. Més d'una vintena de persones han acudit a la cita, que s'emmarca en el si de les festes alternatives que tenen lloc des de dijous en aquesta localitat del Baix Llobregat.

La xerrada, que ha comptat amb dos parlaments de KurdisCat, d'Amina Hussein i Marc Español, s'ha centrat principalment en la manera com Rojava (Kurdistan sirià) i Bashur (Kurdistan iraquià) han gestionat la guerra que té lloc en els respectius països des dels punts de vista militar i humanitari. Per part d'Stop Mare Mortum, s'ha posat èmfasi en el mal tracte que les autoritats europees sovint brinden als refugiats i refugiades, les dificultats que aquestes tenen per a arribar fins a Europa i la necessitat d'acabar amb la distinció entre refugiat i immigrant econòmic, en la mesura que, segons defensen, el dret a la vida digne hauria d'estar garantit en qualsevol dels casos.

La trobada, que s'ha allargat prop d'una hora i mitja, ha acabat amb un torn obert de preguntes. El paper que Catalunya i Espanya, en concret, preveuen tenir de cara al futur més immediat amb les refugiades i refugiats, una possible intervenció de l'OTAN a Síria o la llavor sembrada que va donar vida i color a les YPJ han estat alguns dels temes que n'han derivat.

Fotos: Noemí Fuster

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada