diumenge, 6 de setembre del 2015

Minority Rights Group demana que "es reprengui el procés de pau" al Kurdistan turc

Minority Rights Group International és una potent organització de defensa dels drets humans a escala internacional Focalitza la seva acció en els drets de les minories, ja siguin lingüístiques, ètniques o religioses. També en els drets dels pobles indígenes. El grup internacional treballa en xarxa a més de cinquanta estats del món.


El 4 de setembre, l'MRGI va posicionar-se al voltant de la "crisi" a Turquia focalitzada en la qüestió kurda. MRGI demana que es cerqui una "solució pacífica" i "es reprengui el procés de pau".  Recorda la constant violacions de llibertats que es viu a Turquia on, des del mes de juliol, s'han prohibit 144 manifestacions i hi ha hagut 130 persones ferides en actes polítics. MRGI es refereix també a l'informe de l'IHD amb milers de detinguts per motius polítics.


"Malgrat que el Tribunal Europeu de Drets Humans ha determinat que Turquia ja violat el dret a la vida diverses vegades, aquesta continua duent a terme operacions militars de manera que posa, en greu risc, la vida de civils." EL sol fet que, des de les eleccions del 7 de juny, 1.620 membres de l'HDP hagin estat detinguts/des dóna una idea de la politització de la repressió policial per part del govern turc.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada