dijous, 24 de setembre del 2015

Campanya de vacunació infantil a la zona rural d'al-Hasakah, Kurdistan de Síria

Enmig de les dades geopolítiques, dels moviments polítics i tàctics d'una guerra horrible que s'allarga ja fa més de quatre anys, sovint no hi ha espai per conèixer la realitat humana, personal, a Rojava. Aquella realitat on importen més les persones que els colors polítics. Un exemple és la zona rural de la província d'Al-Hasakah, a Rojava (Kurdistan de Síria).  

Per als residents fora de les ciutats d'Al-Hasakah que viuen al camp, la guerra i la distància compliquen l'accés als serveis mèdics bàsics, com ara les vacunes. Per això té especial valor accions com la de la clínica de la salut a la localitat d'Al Malikiya, dirigida per l'auto-administració de l'autonomia democràtica kurda de Rojava. La localitat és situada 84 quilòmetres al nord-oest de Qamishli. Aquesta iniciativa és finançada, tanmateix amb el Ministeri de Salut del govern de Síria.

La clínica està duent a terme una campanya en col·laboració amb un tercer actor: UNICEF que és qui aporta les vacunes. Aquest mes s'estan vacunant 350 nens i nenes menors de cinc anys contra l'hepatitis, la poliomielitis i el xarampió. "Les persones que viuen al voltant d'Al Malikiya també estan compromesos amb la idea de vacunes-vénen de tot arreu, en els seus propis cotxes, per aconseguir que els seus nens siguin vacunats," afirma Raman Iussif,amb la família a la zona a Syria Direct.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada