dimarts, 8 de setembre del 2015

Sara Kaya, co alcaldessa de Nusaybin desposseida del càrrec

Sara Kaya, havia estat escollida co alcaldessa de Nusaybin (en kurd Nisêbîn) amb una majoria aplastant del 78% dels vots. Però la democràcia, a Turquia, no té res a veure amb vots sinó amb voluntats. L'oprobri creix i, amb ell, el silenci d'Occident es va convertint en un crit d'enorme vergonya.

Sara Kaya va ser detinguda el 31 d'agost en una operació iniciada el 24 d'agost amb d'altres co alcaldes i co alcaldesses. El seu partit, l'Halkların Demokratik Partisi (HDP, Partit Democràtic del Poble) aplica un sistema d'igualtat de gènere on els càrrecs institucionals com la batllia són sempre compartits per home i dona.

 Kaya ha estat desposseida del càrrec per Turquia avui acusada de promoure l'autonomia de Nusaybin. No queda clar si la decisió ha estat presa per un tribunal o pel prefecte però té efectes immediats. Caldrà veure si el càrrec passa a l'oposició o a una altra membre de l'HDP. En el primer cas seria realment inaudit doncs l'AKP, partit islamista conservador turc, va obtenir un 16 % a les eleccions locals. Kaya està actualment empresonada desde el 1 de setembre.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada