diumenge, 6 de setembre del 2015

L'exèrcit turc bloqueja Cizre i reprimeix la població per recuperar-ne el control

Tot va començar, altra vegada, el divendres 4 de setembre. Els moviments militars turcs durant tot el dia van anunciar una operació de gran abast. L'exèrcit turc va issolar la població de Cizre. A la xarxa social twitter es va denunciar amb el hashtag #CizredeKatliamVar (A Cizre succeirà una matança). Per no deixar testimonis, les tropes ocupants van tallar internet, inclòs el 3G i el telèfon. La llum funcionava a estones. La població civil feia sonar aparells de metall com a protesta enmig d'una nit negra, de por, una por horrible plena de silenci, a Cizre i al món.

"Les autoritats turques van imposar un toc de queda a la ciutat de Cizre a la província de Sirnak després d'arrestar desenes de persones sota el pretext d'afiliació amb el PKK" segons Ara News. La ciutat kurda està situada al sud-est de Turquia i s'hi ha declarat el toc de queda. Policies disfressats es situen a les teulades. Disparen. No s'obté gaire més informació. No hi ha fotos, alguns vídeos rudimentaris. Els hospitals també estan bloquejats.

De fet, Cizre estava sota control de la pròpia població des de feia setmanes. El jovent de les YDG-H tenien controls per mantenir la seguretat de la població civil contra els brutals excessos turcs. Ara l'exèrcit va destruint les barricades, una per una. Si troba oposició obre foc. El nombre de víctimes mortals i de persones ferides es desconeix. La nit del dia 5 van reprendre's els enfrontaments. Al barri de Nur hi van desplegar-se els tancs turcs. Malgrat això la població va resistir amb armament rudimentari.

"Cizre està envoltat per les forces turques. Tots els camins estan bloquejats. Aquesta situació ha provocat un estat de pànic entre la població civil ". Les autoritats turques van impedir dissabte l'entrada d'una delegació kurda del Partit Democràtic del Poble (HDP) a la ciutat.
 

Per a saber-ne més:


Cizre, en estat de guerra latent a Turquia

 Documental sobre l'autodefensa juvenil kurda als carrers de Cizre (Kurdistan turc)

 0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada