dimecres, 9 de setembre del 2015

Èxit de la presentació del llibre sobre el Kurdistan

L'acte de presentació de 'Kurdistan, el poble del sol' es va fer davant de la catedral de Barcelona en el marc de la setmana del llibre en català el 8 de setembre. Va ser presentat per David Fernàndez, de la Candidatura d'Unitat popular (CUP) que va fer una mena de diàleg amb l'autor, Jordi Vàzquez. L'editorial, Tigre de Paper, va presentar una estona abans el llibre 'La revolta que viurem' d'Ivan Miró.

El diàleg va centrar-se en els motius, per parlar del Kurdistan als Països Catalans. Les diferents òptiques per aproximar-s'hi i Fernàndez va reconèixer que el confederalisme democràtic era una de les posicions que més interessava a la CUP. L'ex diputat va anunciar la presència d'una delegació kurda de l'HDP donant suport a la campanya de la seva formació pel 27S. Vàzquez va incidir en que el llibre era la primera formulació del confederalisme democràtic no només en les seves bases teòriques sinó en com s'havia aplicat, fent-lo possible, a la "revolució de Rojava i també al Kurdistan de Turquia". També va posicionar-se a favor d'ajudar les víctimes dels conflictes a l'Orient Mitjà no com a refugiats expulsats dels seus països pels extremistes sinó a tenir el dret a quedar-s'hi posant l'exemple de Kobanê i el clam de la ciutat demanant que l'ajudin a refer les seves escoles.

Per finalitzar l'acte, que va ser seguit per moltes persones dempeus, es va explicar les activitats i activisme que realitza KurdisCat i com ha ajudat els darrers dos anys a trencar el mur de silenci que esclafa el Kurdistan. A la parada de Llegir en Català-Tigre de Paper durant gairebé una hora es va formar una cua per a comprar el llibre i ser signat establint-se un diàleg que pot ser llavor de futures col·laboracions de més persones catalanes cap a les persones kurdes. Al capdavall va ser un dia per establir ponts entre persones.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada