divendres, 25 de setembre del 2015

El president kurd de l'Iraq demana al jovent que no abandoni el país per emigrar

El president del Kurdistan iraquià, Masud Barzani, va aprofitar el seu missatge per l'Eid (festa del sacrifici al calendari musulmà) per fer una crida al jovent kurd:

"Comprenc les demandes del jovent, però li faig una crida a la joventut de la regió del Kurdistan a quedar-se a la seva pàtria. Les crisis són dures, però també es poden resoldre. L'eliminació del Daesh i l'auto determinació són les meves prioritats per al poble del Kurdistan". Segons les darreres dades, cada dia, uns 300 kurds de l'Iraq emigren cap a Europa.

El mandatari, que va visitar les tropes peshmerga al front de Mossul poques hores després, va citar els eixos de la crisi: "la qüestió presidencial, problemes econòmics, la caiguda del preu del petroli, el flux de refugiats que ha saturat la nostra capacitat limitada per a acollir-los i els problemes Arbela-Bagdad".

Per l'Eid, Barzani va recordar l'alt sacrifici de sang que el poble kurd de l'Iraq ha pagat en la lluita contra el Daesh: 1.500 morts en combat i la terrible xifra de 7.000 ferits. El discurs, a més, coincidia amb una recent sentència d'un tribunal dels EUA, prohibint la compra directa de petroli kurd de l'Iraq. Això deixa en mans de Bagdad les exportacions de petroli i el govern central bloqueja reiteradament els ingressos del govern regional kurd.

Cristina Torrent

 Masud Barzani, visitant ahir els peshmerga kurds que combatent al front de Mossul contra Daesh

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada