dimecres, 16 de setembre del 2015

Onada de violència, ahir, al Kurdistan turc amb una vintena de víctimes

Continuen els combats entre les milícies kurdes i les forces d'ocupació turques. Ahir, les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) van fer esclatar un explosiu al pas d'un vehicle policial a Nusaybin. Com a resultat van morir 3 agents turcs un d'ells amb el grau de capità. A la carretera d'Hakkari-Wan van morir dos agents més en un atac similar. Amb aquestes es calcula que són unes 120 les baixes mortals. de les forces policials-militars turques des de l'inici del conflicte.

Continua sense aclarir-se que va passar realment a Muş, també ahir. Des del govern turc s'ha reconegut que l'atac de la guerrilla femenina kurda, les YJA-Star (Yekîneyên Jinên Azad ên Star), va provocar 12 víctimes. Un explosiu va explotar al pas d'un comboi militar. La qüestió és que Ankara inisisteix que es tracta d'onze ferits lleus i un de greu. En canvi la milícia feminista assegura que les dotze víctimes són mortals i hi ha 4 més de ferides. Així ho ha recollit, per exemple, Sputnik News. Segons les fotografies que han trascendit de l'indret sembla impossible que no hi hagi cap víctima mortal.

YJA-Star ha reivindicat l'atac de Muş però afirma que el cop ha estat més greu del que reconeix el govern

La policia turca ha realitzat desenes d'operacions repressives les darreres hores. Viranşehir, a la província kurda de Şanlıurfa, es va veure sacsejada per més de 30 operacions policials amb 17 civils detinguts acusats de formar part del moviment juvenil YDG-H. A Wan, ahir al vespre, va produir-se una nova operació repressiva. Davant la resposta de la població contra els excessos turcs van esclatar incidents i va ser assassinats per trets de la policia el jove Vedat Balik. Només tenia 18 anys. La policia va bloquejar completament el barri de Xaçort (Hacıbekir) d'on ningú pot entrar ni sortir. Un altre jove kurd resta ferit greu.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada