dissabte, 5 de setembre del 2015

Conferència de les YPG sobre Kobanê


La conferència de la milícia Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) es va celebrar sota el lema "Reorganitzem-nos sobre la base de la resistència de Kobanê, i liderem la construcció d'una Síria democràtica". 215 delegats/des van participar-hi. Es va realitzar entre el 23 d'agost i 1 de setembre a la pròpia Kobanê S'hi van analitzar les dimensions polítiques, militars i d'organització de la resistència i va arribar a decisions importants. Definint Kobanê com a "Ciutat dels Màrtirs" es van prendre diverses resolucions per a recordar-los per haver donat la seva vida en la lluita. S'hi van incloure les recents víctimes de l'atemptat de Suruç.

Segons la milícia popular "la victòria de la resistència a Kobanê s'ha convertit en la base per l'arrelament i la invencibilitat de la revolució al Kurdistan sirià. Al mateix temps, s'ha convertit en un pas significatiu en el desenvolupament democràtic de la Revolució Síria."
Segons les YPG el territori de l'Orient Mitjà s'ha convertit en el centre d'intensos enfrontaments i alhora solucions probables, pel fet que totes les forces globals, regionals, locals i socials participen activament en el procés històric actual. Assenyalant que els poders hegemònics internacionals estan en una lluita per reestructurar l'Orient Mitjà sobre la base dels seus propis interessos, i de facto allarguen aquest període a través de nous equilibris i acords. La revolució nacional democràtica al Kurdistan sirià és l'única alternativa emergent per al sistema de decisió de l'Estat: La revolució al Kurdistan sirià s'ha convertit en una revolució no només pel que fa a la població local, sinó també a tots els pobles del món. Literalment "En la fase actual, la revolució al Kurdistan sirià en el seu quart any ha influït en la humanitat sobre la base dels valors socials històrics. En aquest sentit, la revolució del Kurdistan sirià s'ha convertit en una expressió de la revolució a l'Orient Mitjà democràtic i la resistència dels pobles de la regió. La lluita de la democràcia i la llibertat lliurada contra el feixisme a Kobanê ha permès a la resistència de Kobanêguanyar una dimensió global i convertir-se en la revolució i la resistència també de la humanitat." Les milícies kurdes descriuen l'Estat Islàmic com un "grup reaccionàra i subcontractat" qui "ha patit una derrota històrica a causa de la lluita global i valenta resistència del poble del Kurdistan."La conferència ha destacar el paper en la resistència heroica de les combatents de les Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) a la batalla Kobanê. Així, "les dones de les YPJ constitueixen una part important de la força d'ordres durant la resistència dedicada a la protecció dels pobles Kurdistan sirià contra la atacs de colles de l'IS". Anant més enllà: "La lluita que les YPJ va fer per a la humanitat i la llibertat contra els cinc mil anys de mentalitat masculina dominant, així com la identitat que se n'ha derivat o la cultura de la violació que va crear, ha generat una influència a tot el món, admiració i la simpatia de dimensió mundial. Sobretot a l'Orient Mitjà, on s'ha du a terme un enorme esforç de cara a les dones a l'Orient Mitjà i proporcionat-les oportunitats per a fer organitzacions conjuntes ". La resolució final, també va ser testimoni d'una avaluació del paper exercit per les forces d'esquerres revolucionàries i democràtiques; un element que tenia un gran significat per a la fraternitat dels pobles i la unitat nacional. En la mateixa línia es va significar "la unitat de tots els sectors àrabs patriòtics a Burkan al-Firat" on "àrabs i altres pobles van ser cridats a formar una unitat de la resistència conjunta."

A nivell organitzatiu, les YPG van decidir "potenciar l'esperit, la consciència i l'organització de l'autodefensa, per aconseguir una forma de competència tàctica i el moviment per dirigir la guerra popular revolucionària amb domini, i per enfortir el sistema d'auto-defensa." Mantenir l'eix d'autodefensa va ser un element clau de la conferència. Les YPG ha determinat que "ens mantindrem fidels a la Convenció de Ginebra» com han demostrat els darrers 4 anys de guerra i van animar a la gent de Kobanê a que "ha de tornar a la seva terra i reclamar-la". Fugir no és la solució.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada