dissabte, 12 de març del 2016

Neix l'HBDH, el front d'organitzacions revolucionaries contra la deriva autoritària del govern turcHalkların Birleşik Devrim Hareketini (HBDH, Moviment Revolucionari dels Pobles Units) es va presentar el 10 de març a les muntanyes sota control de la guerrilla del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK).

Les deu organitzacions que hi formen part* han anunciat la seva intenció de lluitar colze a colze amb el PKK. La deriva autoritària, feixistoide, del govern de l'Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP, Partit de la Justícia i el Desenvolupament) els ha dut a la conclusió que cal un front unit. Les organitzacions integrades en el nou moviment argumenten que aquest prové de les lluites constants des de 1971 contra les derives autoritàries a Turquia i han citat els cops de 1980 o les matances de 1995. Els portaveus, entre ells el veterà del PKK, Duran Kalkan, han afirmat que “Ortak mücadele edeceğiz, birlikte kazanacağız” (anem a lluitar plegats, per això guanyarem). La majoria d'intervencions han estat en llengua turca excepte la de Kalkan que ha combinat kurd i turc. Els principis del nou front són:

* Construir un moviment oposat a l'imperialisme, el capitalisme, el xovinisme, el feixisme i el racisme; una força que aspira a guanyar una societat democràtica i lliure.

* Oposar-se a l'acció del govern de l'AKP qui està destruint el medi ambient i és hostil a les dones i els joves; es basa en l'explotació de la classe obrera imposant condicions d'esclavitud. És opressor i assassí amb tots els sectors de la població.

* Educar i mobilitzar la lluita per organitzar-se.

* El Moviment Revolucionari dels Pobles Units, aposta per una societat ecològica, lliure, de les dones, per tal d'obtenir per a la classe obrera i els drets i les llibertats, el poder popular a Turquia i l'establiment d'un autogovern democràtic al Kurdistan com a via per l'adquisició de la futura llibertat dels nostres pobles.

(*)
TKP/ML: Türkiye Komünist Partisi /Marksist Leninist
PKK: Partiya Karkerên Kurdistan
THKP-C/MLSPB: Türkiye Halk Kurtulus Partisi-Cephesi /Marksist Leninist Silahh Propaganda Birligi
MKP: Maoist Komünist Partisi
TKEP-LENÎNÎST,: Türkiye Komünist Emek Partisi-Leninist
TÎKB: Türkiye Ihtilalci Komünistler Birligi
DKP: Devrimci Komünarlar Partisi
DEVRÎMCÎ KARARGAH
MLKP: Marksist Leninist Komünist Partisi
PDK: Proleter Devrimciler Koordinasyonu

Sobre l'origen històric d'aquests moviments veure 'Kurdistan, el poble del sol'

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada